DAKDEKKERSBEDRIJF

Wanneer er iets aan het dak van uw huis mankeert gaat u waarschijnlijk op zoek gaat naar een dakdekkersbedrijf om dit op te lossen. Een lekkend dak geeft natuurlijk zorgen en het liefst heeft u dat het probleem zo snel mogelijk verholpen wordt. Helaas kan een reparatie aan uw dak vrij prijzig zijn. Afhankelijk van uw verzekering en of u een koop dan wel huurwoning heeft bestaat de kans dat die kosten uit uw eigen portemonnee betaald moeten worden. We raden in zo’n geval aan om zelf goed te kijken wat u tegenkomt alvorens u op zoek gaat naar een geschikte dakdekker om het probleem te verhelpen. Daarom hebben we voor u een lijstje gemaakt van problemen waar dakdekkersbedrijven meestal voor worden ingezet.  


Dak lekkages 

Een lekkend dak is één van de belangrijkste redenen om een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Vaak merkt u dit pas wanneer er water uit het plafond of langs de muur druppelt. Helaas zit het lek niet altijd boven de plek waar u water ziet verschijnen. Afhankelijk van het lek kan het water op meters afstand door het dak zijn gekomen, waarna het zich eerst heeft opgehoopt in het plafond voordat u het begon te zien. In zo’n geval moet de schade zo snel mogelijk gerepareerd worden. Dat is belangrijk omdat de schade bij de eerstvolgende regenbui nog een heel stuk erger kan worden. Kies dan vooral een dakdekkersbedrijf dat bij u in de buurt zit en dezelfde of volgende dag al bij u langs kan komen.  


Dakgoten 

De goten van uw daken willen nog weleens verstopt raken. Dat zorgt er voor dat regenwater zich gaat verzamelen en niet weg kan lopen. Het risico op een lekkage of schade aan de goot neemt op die manier toe. Met name in de zomer zitten veel dakgoten verstopt. In veruit de meeste gevallen komt dit dan omdat de dakgoot in de herfst, om welke reden dan ook, niet is schoongemaakt. Dat komt omdat er in de herfst blaadjes in de goot vallen, die gedurende de winter langzaam vergaan tot een soort papje. Wanneer het dan in de zomer warm wordt, droogt dit papje uit en wordt het een harde korst. Bij een flinke regenbui gaat de korst drijven en komt het dikwijls over het afvoerpunt te liggen. Het gevolg is dan een overstromende, lekkende of kapotte dakgoot. Heeft u hier last van? Probeer dan eerst zelf de dakgoot leeg te maken. Dit kan een heleboel kosten schelen.  


Nokvorsten en kantpannen 

De nokvorst ligt bovenop de bovenste dakpannen of leien en dekt deze netjes af. Kantpannen liggen vaak aan de zijkant van het dak om het geheel daar netjes af te dichten. In het verleden werden deze vaak met cement vastgelegd. Dat cement wordt na verloop van tijd poreus door de wisselende temperaturen en weersomstandigheden. Dit kan er voor zorgen dat de nokvorsten of kantpannen los komen te liggen of in het ergste geval naar beneden vallen bij een stevige windvlaag. Het voornaamste probleem is echter de lekkages die hieruit voortkomen. Tegenwoordig worden nokvorsten en kantpannen vastgemaakt met een kunststof mortel die met de temperatuur meegroeit en krimpt. Zo blijven de nokvorsten en kantpannen netjes zitten. Indien deze bij u de nog met beton zijn vastgelegd kan het een overweging zijn om deze bij voorbaat opnieuw vast te laten maken. Zo kan het dakdekkersbedrijf u in de toekomst een hoop narigheid besparen.  

Schoorsteenreparaties 

Er zijn vele dakdekkersbedrijven die zich naast dakbedekking ook toespitsen op aanverwante werkzaamheden. Een goed voorbeeld hiervan zijn schoorsteenreparaties. Omdat schoorstenen een verbinding hebben met de buitenlucht, ontstaan er bij de oudere varianten weleens problemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er veel mos in de schoorsteen groeit, waardoor de voegen poreus worden. Daarnaast is het mogelijk dat de schoorsteen simpelweg oud is en daardoor beschadigingen heeft opgelopen. Wanneer u de kachel of open haard gebruikt die is aangesloten op een beschadigde schoorsteen kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Er kan dan koolmonoxide vrijkomen. Dat is een zeer giftige stof waar u zeker niet op zit te wachten wanneer u lekker op de bank zit! Verzeker uzelf er daarom van dat de schoorsteen die u gebruikt in goede conditie is. Een geschikt dakdekkersbedrijf kan dit voor u controleren.  

Nu weet u waar u op moet letten als het om uw dak gaat 

De bovengenoemde onderwerpen zijn de voornaamste redenen voor mensen om hulp in te schakelen voor hun dak of schoorsteen. Wanneer u zich hiervan bewust bent en indien nodig vroegtijdig ingrijpt is de kans groot dat u hier geen last van gaat hebben. Mocht u zich toch in een vergelijkbare situatie bevinden, neem dan altijd contact op met een professioneel dakdekkersbedrijf zodat de problemen veilig en snel opgelost kunnen worden. Zeker met lekkages is de snelheid van belang. Indien u twijfelt kunt u bij veel bedrijven een vrijblijvende inspectie aanvragen. Dit raden we u dan ook van harte aan.  

 

©2019 by Dakdekkersbedrijf. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now